PAIVITETTY BALTIAN TYO UUTISKIRJE ISRAELISTA 10-14-2023

 

Hyvä Israelin ystävä ja Chosen People Ministries juutalaistyömme tukija

Shalom Hänen armostaan. Tämä kaunis hepreankielinen sana Shalom, rauha, merkitsee nyt enemmän kuin koskaan!

Tiedän, että rukoilet Jerusalemin rauhan puolesta, kuten minäkin teen. Kun rukoilemme Jerusalemin rauhan puolesta, rukoilemme koko Israelin kansakunnan ja ehkä jopa kaikkien maailman juutalaisten puolesta, mutta rukoilemme samalla myös rauhaa kaikille niille, jotka elävät Pyhällä Maalla. Tämä hetki on katastrofaalista aikaa israelilaisille ja samoin se on Hamasin viattomille palestiinalaisuhreille.

Viestintätiimimme pyysi minua lähettämään sinulle päivityksen, rakas lähetyskumppanimme, jotta pysyt perillä israelilaisten tilanteesta 7. lokakuuta, sapattina koettuihin kauheuksiin, Israelin armeijan kostotoimenpiteistä ja puolustustoimista sekä siitä työstä, jota yhteinen missiomme tekee juutalaiselle kansalle yrittäessään osoittaa Jumalan rakkautta ja lohdutusta niille, jotka kärsivät.
Aloitetaan yleiskatsauksella siitä, mitä on tapahtunut lauantaiaamuna 7. lokakuuta klo 6.30 Israelin aikaa lähtien. Sodan päivitys:

  • Gazasta tulleet terroristit surmasivat yli 1 300 israelilaista ja haavoittivat yli 3 000:tta.
  • Israelin joukot ovat surmanneet yli 1 500 Hamasin terroristia, jotka murtautuivat Gazan rajan yli Israeliin.
  • Israelin armeija on mobilisoinut 360 000 reserviläistä palvelukseen
  • Israel on nyt sijoittanut paljon joukkoja pohjoiseen Libanonin rajan tuntumaan. Israelin joukot jatkavat ilmahyökkäyksiään Gazassa keskittyen suurten ja pienten ampumatarviketehtaiden ja Hamasin johdon toimistojen tuhoamiseen

Hamasin julmuudet

Päivä päivältä ja tunti tunnilta saamme kauhistuttavia raportteja siitä, miten Hamasin terroristit kohtelivat israelilaisia iästä tai sukupuolesta riippumatta. Suurin osa kuolleista oli siviilejä, mutta tällä hetkellä noin 300 Israelin puolustusvoimissa palvelevaa sotilasta on kuollut.

Toisin sanoen Hamasin terroristit murhasivat noin 1 000 israelilaissiviiliä, mukaan lukien vauvat, lapset ja vanhukset. Olemme kuulleet monia kertomuksia epäinhimillisestä käyttäytymisestä, missä Hamasin terroristit ampuivat israelilaisia, mutta he raiskasivat ja vammauttivat uhrejaan ennen heidän tappamistaan.

Tiedämme myös, että terroristit kidnappasivat 100–200 israelilaista ja veivät heidät panttivangeiksi Gazaan, missä raporttien mukaan kidnappaajat kiduttavat heitä, käyttävät heitä ihmiskilpinä, ja monet heistä on jo murhattu.

Terroristit tappoivat ainakin 260 ihmistä musiikkifestivaalilla autiomaassa. Nuo surmansa saaneet olivat pääasiassa nuorempia ihmisiä, jotka osallistuivat tuohon musiikkitapahtumaan. Nämä nuoret nauttivat hyvästä säästä, musiikista, ruoasta sekä samanmielisten israelilaisten seurasta. Nuorista monet olivat äskettäin suorittaneet asepalveluksensa. He olivat iältään kaksikymppisistä kolmekymppisiin, ja ymmärrämme, että jotkut olivat yhä teltoissaan, kun terroristit saapuivat heidän luokseen laskeutumalla liitovarjoilla pellolle konserttipaikan läheisyyteen. Sen jälkeen he menivät teltasta telttaan, heittivät käsikranaatteja, kaatoivat bensiiniä telttoihin, sytyttivät ne tuleen ja ampuivat ihmisiä liekkien keskelle. He käyttivät traktoreita kerätäkseen surmattujen ruumiit.
Meillä on nyt myös oikeuslääketieteellistä näyttöä siitä, että Hamasin terroristit murhasivat yli 100 siviiliä Kfar Aza -nimisessä kibbutsissa rajan läheisyydessä. He surmasivat ja teloittivat useita ihmisiä, mukaan lukien lapsia ja vauvoja.

Kuva alla Kfar Aza -nimisestä kibbutsista, jossa sotilaat siivosivt terroristien jättämää hävitystä.

Rakas ystäväni, minulla on myös hyvin vaikeaa kirjoittaa näitä seuraavia rivejä ja lähettää tämä kirje sinulle. Silti tunnen, että minun täytyy tämä tehdä Gazan hyökkääjät tappoivat joitakin niistä holokaustista selviytyneistä vanhuksista, joiden keskuudessa toimimme ja joita rakastimme syvästi. Sallikaa minun jakaa tarkempi raportti Maximilta, eräältä lähetystyöntekijöistämme, joka työskentelee näiden vanhusten parissa.

Tervehdys kaikille, tänään meillä oli erittäin vaikea päivä.

Ofakimin kaupunki vapautettiin tänään terroristeista, ja saimme selville, että viisi holokaustista selviytynyttä, joiden kanssa olimme työskennelleet, on surmattu! Lisäksi epäillään, että kuudes on myös tapettu, mutta ruumista emme ole löytäneet. Joten tämä holokaustista selviytynyt vanhus on saatettu viedä myös Gazaan panttivangiksi. On niin vaikeaa ajatella, että kaiken sen jälkeen, mitä he ovat kokeneet lapsina natsien käsissä. Ja kaiken sen jälkeen, kun he viimein muuttivat Israeliin, jossa heidän piti voida elää vapaasti, niin heidän elämänsä päättyi näin hirvittävällä tavalla. Se tuntuu niin epäreilulta, ja sydämeni on särkynyt.

Lisäksi yksi venäläisistä maahanmuuttajalapsista, joka oli leirimme ohjelmassa mukana, kuoli taistelussa!

Jerusalemin keskuksemme tarjoaa suojaa sodan ajaksi noin kymmenelle lapselle, joiden vanhemmat pakenivat turvaan Gazan rajakaupungista Sderotista. Tässä kaupungissa olemme työskennelleet yhteensä jo kahden vuosikymmenen ajan. Lasten vanhempien oli pakko mennä töihin, ja tämän lisäksi koulut suljettiin uudelleen. Siksi toimme nämä lapset Jerusalemiin suojaan, koska se on hieman turvallisempi paikka heille. Järjestämme heille ohjelmaa, niin että he voivat viihtyä, olla iloisia ja oppia lisää Herrasta.

Tarjoamme päivittäin myös ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita sotilaat ja näiden miesten ja isien perheet tarvitsevat, jotka lähtivät palvelukseen rintamalle. Kaupoissa loppuvat heidän tarvitsemansa päivittäistavarat nopeasti.

Eräs henkilökuntamme lähetti minulle seuraavanlaisen raportin:

Sain puhelun sotilaalta, joka oli ollut mukana leirimme ohjelmassa lapsena, ja hän kertoi minulle, että heillä oli ruoasta pula (heillä oli vain kuivamuonaa). Sain otettua yhteyttä ja keskusteltua tämän yksikön päällikön kanssa, tiedustelin häneltä heidän tarpeistaan ja sen tiedon perusteella toimitimme heille 300 voileipää sekä juotavaa.

Toinen henkilökuntaamme kuuluva kirjoittaa:

Tänään toimitimme tarvikkeita tukikohtiin pohjoisessa. Vaikka armeija huolehtii suurimmasta osasta heidän tarpeistaan, 360 000 siviilin äkillinen kutsu palvelukseen merkitsi monille näistä yksiköistä useita puuttuvia päivittäistarvikkeita. Joissakin alueilla sotilaat ovat etulinjoissa eivätkä pääse päivittäisiin tarpeisiinsa, kuten suihkuihin. Ostimme t-paitoja, alusvaatteita, sukkia ja makuupusseja niiden pyyntöjen perusteella, joita saimme tukikohtien komentajilta. Matkalla pohjoiseen tapasimme ystäviä, jotka antoivat lisää jaettavia tarvikkeita, matkasimme nimittäin kolmella autolla. Kun lähestyimme pohjoisrajaa, ilmapiiri muuttui yhä jännittyneemmäksi. Sotilailla, jotka monet heistä olivat hyvin nuoria, oli erittäin vakavia ilmeitä. Näimme lukuisia tankkeja ja poliiseja taisteluajoneuvoissa. Saavuttuamme määräpaikkaan ja otimme yhteyttä paikan upseeriin. Sotilaat tukikohdista tulivat ulos noutamaan tarvikkeita. He olivat erittäin iloisia saadessaan ne, kerroimme heille, miten kristityt Israelin ystävät kaikkialla rukoilevat ja tukevat juutalaisvaltiota näinä vaikeina aikoina. Jotkut sotilaista jakavat tarinoita perheistään ja lapsistaan, jotka ovat kotona. Matka oli vaikea ja stressaava, mutta olemme kiitollisia mahdollisuudesta palvella kansaamme näin haastavana aikana.

 

Olisi niin paljon sanottavaa. Pian odotamme maasotaa Gazassa ja mahdollisesti pohjoisessa, voimakkaammin varustettua ja aseistettua Hizbollahia vastaan. Tämä toinen rintaman avautuminen lisäisi merkittävästi konfliktin laajuutta, sillä Libanonissa olevat terroristit omistavat paljon voimakkaampia ohjuksia. Jos ohjukset ammutaan ja ne jotenkin ohittavat rautakupolin (Iron Dome) puolustuksen, ne voisivat aiheuttaa uskomatonta tuhoa Israelissa. Pidätämme hengitystämme ja rukoilemme, ettei näin käy, ja että kansainvälinen yhteisö ja Herra hillitsevät niitä, jotka pyrkivät Israelin tuhoamiseen!

Toivottavasti tämä antaa sinulle jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä Israelissa tapahtuu nyt sodan kuudentena päivänä. Pidämme sinut ajan tasalla niin hyvin kuin pystymme. Pyydämme Jumalaa johdattamaan sinua toiminnassasi, koska tarvitsemme nyt paljon rukousta ja myös muuta apua.

Israelissa yli kolmekymmentä henkilökuntaamme kuuluvaa jäsentä on huolissaan omasta turvallisuudestaan ja perheidensä turvallisuudesta. Mutta samalla he tietävät myös, että Jumala on asettanut heidät tähän tehtävään käyttääkseen heitä kirkkautensa kiitokseksi ja muiden hyödyksi ja siunaukseksi. Olisi hienoa tietää, että rukoilet kaikkien heidän puolestaan.

 

Veljenne Messiaassa

 Mitch

Chosen People Ministries USA
johtaja Mitch Glaser

 

Artikkelin käännös, Toivo Mäki, CPM-Finland                         Kuva alla Toivo Mäki ja Mitch Glaser Jerusalemissa

Jos haluatte, että Suomi pelastuu, siunataan Israelia ja rukoilkaa ystävät Israelin pelastumisen puolesta.

Kiitämme sinun rukouksistasi ja taloudellisesta tuestasi sekä toivotamme teille kaikille Jumalan siunausta!

Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
32740 Sastamala – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.cpmfinland.info

Avustuksen kohteet: Israelin TelAvivin ja Jerusalemin keskukset, lapset ja Holokaust vanhukset, Muistetaan myös Latvian evankeliointityön sekä lisäksi edelleen Ukrainan avustustyötä. Tietoa on lisää myös FB-sivuillamme sekä kotisivuillamme. Klikkaa alla olevista painikkeista, siirrot voit tehdä alla olevien QR-koodien kautta, seuraamalla annettuja ohjeita.