1-2024 BALTIAN TYON TAMMIKUUN UUTISKIRJE

Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen

BALTIAN JUUTALAISTYÖN TAMMIKUUN 2024 UUTISKIRJE 

Jumala on käyttänyt juutalaista kansaa ilmaisemaan ihmiskunnan pelastusta varten laatimansa suunnitelman ja tarkoituksen niiden ilmestysten sarjan kautta, joka alkoi Aabrahamin kutsusta lähes 4000 vuotta sitten.

Jumala on käyttänyt juutalaista kansaa ilmaisemaan ihmiskunnan pelastusta varten laatimansa suunnitelman ja tarkoituksen niiden ilmestysten sarjan kautta, joka alkoi Aabrahamin kutsusta lähes 4000 vuotta sitten.
Monet juutalaiset ovat ehkä sittemmin päättäneet torjua tai hylätä tuon ilmestystiedon, mutta heidän omien profeettojensa ja opettajiensa äänet kaikuvat selkeinä vielä meillekin nykyisessä äärimmäisen järkiperäistetyssä maailmassa. (ote Jonathan Bernis’in kirjasta Rabbi katsoo kuoleman jälkeiseen elämään.)
Näistä elämän tärkeistä kysymyksistä ja asioista olemme kertoneet juutalaisille kuulijoillemme pitkään, jo kohta 20 vuoden ajan. Joistakin keskeisistä asioista jopa useita kertoja, kertaus on opintojen äiti. Kerromme heille siksi, että he muistaisivat mitä heille on puhuttu ja toimisivat sen mukaan. Toiset ovat ottaneet Sanan vastaan melkein heti, sanoman kuultuaan ja toiset useiden vuosien ajan kuluttua. Kun he ymmärtävät, että kaikki profetiat ja sanan lupaukset löytyvät heidän omista kirjoituksistaan Tanakh’sta sekä useiden niiden täyttymykset Uudesta Testamentista, niin valo syttyy heidän sydämiinsä ja silmiinsä. Juutalaistyössä tarvitaan pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja uskoa sekä luottamusta Lähettäjään, joka on tälle pellolle työhön lähettänyt. Olemme saaneet välittää heille kutsua iankaikkiseen elämään, johon meidät on kutsuttu ja lunastettu Jeesuksen lunastustyön kautta.
Tosiasia on, että elämä ei pääty kuolemaan, vaan elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Tähän ovat eräänä vahvistuksena Raamatun jakeissa Joh.14:1–4 olevat Jeesuksen omat sanat:

Tosiasia on, että elämä ei pääty kuolemaan, vaan elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Tähän ovat eräänä vahvistuksena Raamatun jakeissa Joh.14:1–4 olevat Jeesuksen omat sanat:

”Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen- tien sinne te tiedätte.”

Latviassa on tapahtunut toiminnassamme paljon asioita, joulukuun alussa järjestimme  Hanukka-juhlan Jurmalassa. Olemme jälleen ensi viikonloppuna työvierailulla Latviassa.

Latviassa on tapahtunut toiminnassamme paljon asioita, joulukuun alussa järjestimme Hanukka-juhlan Jurmalassa. Olemme jälleen ensi viikonloppuna työvierailulla Latviassa. Daugavpilsissä on ollut koronaa runsaasti. Myös Grigori sairastui eikä näin päässyt viime kerralla järjestämäämme Hanukka-juhlaan.Valitettavan sairastumisensa lisäksi hän vielä liukastui, kaatuen jäisellä jalkakäytävällä seurauksella kahden kylkiluun murtuminen. Kylkiluut murtuivat niin pahasti, että hän joutui olemaan jonkin aikaa sairaalahoidossa. Nyt hän on jo kotona ja pääsee vuoden ensimmäisen perjantain tilaisuuteen. Tammikuun ensimmäisenä lauantaina pidetään Jurmalassa sapattikokous, pyydämme rukoustukea tälle Latvian matkalle ja erityisesti muistamaan rukouksin Jurmalassa aloittamaamme uutta työtä, että Herra ilmestyisi siellä järjestettävissä tilaisuuksissa väkevästi. Viime kerralla Jurmalassa oli eräs juutalaisnainen tullut Hanukka-tilaisuuteen, kun hän oli olettanut tilaisuuden olevan paikallisen synagogan järjestämä. Hän oli kuitenkin siellä mukana innostuneena kuunnellen julistusta ja lauluja koko tilaisuuden ajan mukana eikä suinkaan kiirehtinyt pois, vaan jäi vielä keskustelemaan tilaisuuden jälkeen tarjoilun merkeissä. Ehkä hän kuitenkin oli tullut tarkoituksella messiaanisten tilaisuuteen, katsomaan ja kuuntelemaan mitä siellä tapahtuisi. Tilaisuudessa julistettiin evankeliumin sanaa selkeästi ja kohti käyvästi saarnaamalla niin, että Jeesus on juutalaisten odotettu vapahtaja. Että Hän on kirjoitusten ilmoittama Messias ja Hänen ristin sovitustyöhönsä sekä ylösnousemukseensa uskomalla sekä syntimme tunnustamalla henkilökohtaisesti, me kaikki pelastumme.

Hyvä sanoma Jeesuksesta Juutalaisten Messiaasta, jota me saamme julistaa on niin valtava ja suuri asia, jota saamme viedä monin eri tavoin ensiksi juutalaisille ja sitten myös muille kansoille on, “että heidän syntinsä on sovitettu, Golgatan keskimmäisellä ristillä.

Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: “Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.”

Jälleen sodan jälkeen israelilaisten nuorten majoitustoiminta ja on ajankohtainen. CPGM:n vastuuhenkilö opastamassa nuorten israelilaisten evankeliointiasiaa Toivolle.

Host Israelis Finland – majoitusprojekti on vihdoin käynnistynyt

Meille on suuri kunnia-asia olla Kuninkaan palveluksessa, meidät jokainen on kutsuttu palveluksen Jumalan Valtakunnan työhön omalla sarallamme.

Haluamme kertoa sinulle vuoden ensimmäisen uutiskirjeemme kautta uudesta israelilaisten nuorten matkaajien majoitusprojektista maassamme. Pitkän valmistelun jälkeen Host Israelis Finland – majoitusprojekti on vihdoin käynnistynyt ja on valmis. Ensimmäiset isännät ovat jo mukana majoittamassa israelilaisia ystäviämme, ja myös sinulla on mahdollisuus liittyä joukkoon majoittajana, jos olet toiminnasta kiinnostunut!

“Host Israelis Finland” (HIFI) on meidän yksittäisten uskovien kristittyjen muodostama verkosto, jotka haluamme siunata israelilaisia tarjoamalla positiivisen todistuksen evankeliumin muuttavasta voimasta. Voimme viedä evankeliumia niille Israelilaisille nuorille, jotka vierailevat HIFI majoitusohjelmamme kautta maassamme ja kodeissamme. Uudessa-Seelannissa on kansainvälisessä työssä saatu hyvää palautetta tästä toimintamallista juutalaisten evankelioinnissa. Toimintamme perustuu Jumalan Sanan lupauksiin “herättää [Israel]kiivauteen tai kateuteen” pakanakristittyjen todistuksen kautta! (Roomalaiskirje 11:11)

Näin myös sinä voit olla lähetystyöntekijä. Tämän majoitustoiminnan kautta voit tehdä omassa olohuoneessasi tehokasta evankeliointityötä avaamalla sydämesi ja kotisi ovet nuorille israelilaisille matkustajille alueellasi. Rukoilemme, että harkitsisit vakavasti liittymistä tähän voimakkaasti kasvavaan toimintaverkostoon!

Lisätietoja toiminnasta ja liittymisestä mukaan löytyvät osoitteesta www.hostisraelis.com/fi. Voit lisäksi myös katsoa 3 minuutin selkeän esittelyvideon YouTubessa osoitteessa: https://youtu.be/w01iNXZMlvQ. Usein kysytyt kysymykset suomeksi löydät linkin kautta osoitteessa: www.hostisraelis.com/fi.

Jos olet kiinnostunut majoitustoiminnasta ja haluat lisää tietoa majoittamisesta niin, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hostisraelisfi@gmail.com tai lähetä WhatsApp viestiä numeron +358 40 037 3570 kautta. Tai jos tiedät ystävän, jolle tämä asia voisi olla merkittävää, ole hyvä ja välitä tämä uutiskirje hänelle. Yhdistetään näin voimamme tässä suuressa hankkeessa, viemällä näin evankeliumin ilosanomaa sen alkuperäisille vastaanottajille ja lähettiläille!

Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren.  Jes. 11:9

Rukoillaan ystävät edelleen rauhaa Israeliin! ”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, rukoilkaa ystävät Israelin ja juutalaisen kansan pelastumisen puolesta.”

Siunattua loppiaisen aikaa ja hyvää alkavaa Uutta Vuotta 2024! Kiitollisina tuestanne kuluneena vuonna yhteistyöterveisin!

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
32740 Sastamala – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.cpmfinland.info

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lapset ja Holokaust vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat. Yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Muut avustuskohteet: Latvian juutalaisten evankeliointityö sekä lisäksi edelleen Ukrainan avustustyö. Yleisnimikkeellä “Apua Ukrainaan SOS” Tietoa on lisää myös FB-sivuillamme sekä kotisivuillamme. Klikkaa painikkeista, tai siirrot voit tehdä MobilePay QR-koodien kautta, seuraamalla annettuja ohjeita.

Mikäli haluat taloudellisesti tukea evankeliumin työtämme, voit tehdä sen uutiskirjeemme tilaajana Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi – IBAN: FI8347251020018812 merkki: ” Baltian työ”,
TAI jos haluat lähettää “Apua Ukrainaan SOS”  tili IBAN FI45 4722 0010 0238 27  – “Apua Israeliin SOS”, “Lasten työ” tai “Holokaust-selviytyjien avustus”. Apua Ukrainaan SOS”, Ukrainankielinen kirjallisuustyö”, tai “Venäjänkielinen kirjallisuustyö” sekä “Baltian juutalaistyö” – Suuri kiitos lahjastasi!

Kerättävillä varoilla hankitaan ja toimitetaan venäjänkielistä hengellistä kirjallisuutta,
ruoka- ja vaateapua ja lääkeavustusta, sekä osallistutaan lasten ja vanhusten
leiritoiminnan kustannuksiin, viedään evankeliumin sanomaa Baltian maissa sekä
Israelissa, Valkovenäjällä ja Ukrainassa tehtävässä hengellisessä ja humanitäärisessä työssä. Kirjallisuus sekä humanitäärinen apu jaetaan ja leiritoiminta toteutetaan pääasiassa paikallisten seurakuntien sekä muiden vastaavien yhdistysten kautta.

Rahankeräyslupanumero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry.
Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpm-finland.info
kotisivut: www.CPM-Finland.info