Uutiskirje Israelista Chosen People Ministries – CPM-Finland

 

Uutiskirjeen päivitys Israelista –  marraskuun 11. – 16. 2023

Rakkaat ystävät Israelin sekä juutalaisen kansan ja työmme ystävät

Tässä on jälleen muutamia päivityksiä ja kentältä tulleita, viestejä suoraan toimialueellamme toimivilta henkilökuntamme jäseniltä. Kaikilla henkilökuntamme jäsenillä ei ole aikaa lähettää päivityksiään, joten olkaa hyvät ja rukoilkaa myös tämän vähemmän näkyvän palvelutyömme puolesta. Rukoilkaa koko henkilökunnan puolesta, kun he palvelevat kaikilla voimillaan ja osaamisellaan. Rukoilkaa heidän turvallisuutensa ja kestokykynsä puolesta.

Linkki tekstin kuviin ja videoihin: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0cJ058xyJI51TF https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0cGKQPy6G9tY95

Rachelilta:

Sotatilasta johtuva palvelutyö Israelissa on enimmäkseen osallistumista kiireellisimmän ja välittömimmän avun antamiseen. Tämä on tällä hetkellä Israelissa jatkuvaa ja äärimmäisen tarpeellista. Koemme ihmisillä olevan  myös erityisen tarpeen puhua ja avautua, kun he kamppailevat tunteidensa ja syvien kysymystensä kanssa siitä, miksi tämä kaikki tapahtui heille ja miten käsitellä tällaista suurta tragediaa. Toivomme, että voisimme olla tarjoamassa ihmisille sekä fyysistä että hengellistä ravintoa, jota he kaipaavat. Aistimme voimakkaan tarpeen kuunnella heidän pelkojaan ja ahdistuksiaan sekä rukoilla heidän sisäisten haavojensa puolesta, jotka vain Herra voi parantaa. Tämä sama pätee täysin myös omiin perheisiimme ja muuhun henkilökuntaamme. Rukoilkaa yleensä näiden henkisten ja myös hengellisten vammojen parantumisen puolesta. Israelissa, maan keskiosassa on jo muodostunut ihmisillä jonkinlainen mekanismi, jossa ihmiset kamppailevat henkisen päivittäisen selviytymisen puolesta. Tämä ei ole vielä tapahtunut pohjoisissa tai eteläisissä asuvien ihmisten yhteisöissä. Kaikkialla maassa ihmiset ovat työttömiä, lapset ovat kotona eivätkä käy koulua tai osallistuvat vain osittain Zoom-koulutukseen. Monet evakuoidut eivät ole vielä palanneet kotiin… tai heillä ei ole enää kotia, minne palata. Sotilaamme ja IDF käyvät kiivaita taisteluita Gazassa ja ylläpitävät turvallisuutta näin muualla maassa. Muutamat meistä osallistuivat tarpeelliseen Samaritan’s Purse – järjestön seminaariin, jossa käsiteltiin “traumatisoituneiden hoitoa”. Tiedämme, että Herra käyttää meitä henkilökuntana ja yksilöinä puhumaan Hänen rakkaudestaan ja huolenpidostaan monille yhteisöissämme ja erityisesti niille, joita kohtaamme päivittäin. Israel kärsii ja yhteiskunta on särkynyt, ja se tulee olemaan tilanne pitkälle tulevaisuuteen, mutta me onneksi me tunnemme Kaikkivaltiaan Parantajan.

Monet seuraavassa esille tuodut katkelmat tapahtumista ovat työntekijöidemme kertomuksia, ihmisten kohtaamisista ja halua siunata lähimmäisiämme Messiaan rakkaudella, ja tämän lisäksi jakaa heille evankeliumia, aivan samalla tavalla kuten toimimme viime viikollakin.

Janicelta:

Olin niin siunattu, kun sain käyttää venäjänkielentaitoani ja toimittaa pitkään säilyviä elintarvike- pakkauksia holokaustista selviytyneille vanhuksille viime perjantaina. He olivat hyvin kiitollisia ruokapakkauksista, mutta heidän erityinen suosikkinsa olivat itse asiassa mukana olleet henkilökuntamme lapset, jotka olivat mukanamme tehdessämme ruokajakelua. Nämä holokaust selviytyjät loistivat todella iloa nähdessään kaksi nuorta herrasmiestä (lapsia) tuomassa heille ruokaa, ja he yltyivät halaamaan ja suutelemaan heitä sekä antamaan pieniä lahjoja kiitollisuuden osoituksena heille (pikkukarkkeja, keksejä, suklaata).

Eräs rouva, L*, näytti meille valtavan palapelikokoelmansa, joka on kehystetty ja ripustettu seinälle hänen asunnossaan. Sitten hän kertoi meille omasta perheestään, joka asuu nyt ulkomailla, unohtaen hänet asumaan yksin tänne. Vietimme hieman ylimääräistä aikaa hänen luonaan ja kuuntelimme hänen kertomiaan tarinoitaan. Hän nautti kanssamme juttelemisesta ja hän oli selvästikin seuraa vailla! Havaitsimme nopeasti, että nämä arvokkaat ihmiset tarvitsevat ja arvostavat ruokaa, mutta he “kaipaavat erityisesti” keskustelua ja inhimillisiä kontakteja. Kaikki ihmiset, joiden luona vierailimme perjantaina Holonissa, asuvat vanhoissa rakennuksissa, joissa ei aina välttämättä ole edes hissejä.

Holonin kaupungissa tapahtui vierailumme aikana ilmahälytys, ja pojat ja minä hakeuduimme nopeasti yhdeksänkerroksisen rakennuksen kellariin. Olimme nimittäin juuri saapuneet toimittamaan ruokapakettia tälle holokaust- vanhukselle, joka asui kyseisessä rakennuksessa. Tarpeellisen kymmenen minuutin odotusajan jälkeen pommisuojassa, vierailimme R*:n luona yhdeksännessä kerroksessa. Hälytyksen aikana hän ei ollut hakeutunut suojan, ilmahälytyksestä huolimatta. Hälytyksen aikana ei ole kuitenkaan turvallista käyttää Hissiä (vaikka sellainen oli talossa), eikä hän pystynyt fyysisesti portaita myöden siirtymään yhdeksää kerrosta alempana olevaan suojaan. Tällöin joillakin holokaust- selviytyjillä on tapana suojautua rappukäytävään, kun taas toiset eivät edes poistu asuntoaan etsiäkseen suojaa. Oli selvää, ettei myöskään R* ollut lähtenyt asunnostaan hälytyksen aikana, sillä hän silitteli palatessamme kiireisesti vaatteitaan. Hän oli erittäin kiitollinen toimittamastamme ruokapaketista. Rukoilkaa näiden edellä mainittujen rakkaiden ihmisten puolesta ja niiden puolesta, joita edelleen saamme tavata, ettei heidän tarvitsisi olla yksin ja että Herran henki antaisi heille voimia kohdata kaikkea tätä kaaosta.

Randallilta ja Ludalta:

Olemme jatkaneet lämpimien ja ravitsevien aterioiden toimittamista etelässä oleville sotilaille. He pitävät niistä kovin ja ovat aterioista aina erittäin kiitollisia. Yleensä ateriat annetaan erikoisjoukkojen yksiköille, jotka ovat juuri palanneet erityistehtävän jälkeen Israelin puolelle rajaa. He ovat väsyneitä ja nälkäisiä, ja kotitekoiset ateriat todella virkistävät ja antavat voimia heille. Eräs heistä sanoi meille: “Ette voi kuvitella, kuinka rohkaisevaa tämä on.” Kun israelilaiset kohtelevat meitä sotilaita kuin omia poikiaan ja tyttäriään, veljiään ja sisariaan, miehiään ja vaimojaan sekä ystäviään.” Olemme täysin samaa mieltä heidän kanssaan. Kerroimme sotilaille olevamme messiaanisia uskovia ja kysyimme, että voisimmeko rukoilla heidän puolestaan. Iloitsemme myös mahdollisuudesta jakaa heille Psalmi 91:n sanomaa. Sama asia koskee myös yhteiskeittiön suhteen, jossa nämä ateriat valmistetaan. Keittiössä työskentelevä ortodoksinainen tiedusteli meiltä, keitä me olemme? Selitimme, että Ludalla on bukharalainen tausta ja Randall tuli Raamattuun uskovasta kristitystä kodista, joka rakastaa Israelia, mutta nyt olemme molemmat tunnustavia Jeesukseen uskovia. Hänellä oli samanaikaisesti paljon lisää kysymyksiä, ja keskustelimme hetken. Toivomme näkevämme hänet jälleen lähiaikoina keittiöllä uudelleen. Kaikkialla, missä liikumme, haluamme kuunnella ja rohkaista ihmisiä… ja jakaa uskomme Jeesukseen.

Rukoilkaa ystävät rohkeiden ja urheiden sotilaidemme puolesta, kun he käyvät kovaa taistelua. Rukoilkaa myös heidän kotonaan olevien perheidensä puolesta, muistaen heidän huoliaan ja murheitaan. Rukoilkaa erityisesti tällä hetkellä sotilaan puolesta, joka loukkaantui viime viikolla vakavasti. Rukoilkaa hänen parantumistaan kaikista infektiosta, hänen näkökykynsä ja tulevien leikkaushoitojen ja terapian onnistumisen puolesta. Rukoilkaa lohdutusta myös hänen perheelleen.

Rukoilkaa niiden 800–1000 Jeesukseen uskovan sotilaan puolesta, jotka voivat olla voimakkaana todistuksena kaikille muille heidän kanssaan palvelevien sotilaiden ja toveriensa keskuudessa.

Rukoilkaa M*, M* ja S* puolesta, jotka palvelevat Chosen People Global Ministries-perheessämme. Tarvitsemme myös sadetta, jota aina rukoilemme tähän aikaan vuodesta. Kuitenkin sen sijaan, että olisi satanut on nyt ollut pääasiassa kuivaa! Itseasiassa tällä hetkellä olemme kiitollisia tilanteesta, koska taistelutankit voivat liikkua kuivalla maalla paremmin kuin mudassa, ja sotilaat, jotka ovat aina alttiina sääolosuhteille, pysyvät nyt paremmin kuivina ja lämpiminä.

 

Motin kertomasta:

Vietän suuren osan ajastani “nettipelaajien maailmassa” keskustellen muiden siellä pelaavien ihmisten kanssa samalla kun pelaamme. Puhumme siellä usein myös Jeesuksesta ja hengellisistä asioista. Muutama päivä sitten nuori pelaaja (n. 15-vuotias) otti minuun yhteyttä sivustakatsojana ja kertoi olevansa kolmesta veljeksestä vanhin. Hänen isänsä oli juuri joutunut asepalvelukseen, ja poika kertoi, että isä oli lähtiessään sanonut, että nyt poika olisi “talon isäntä”. Poika kertoi minulle: “Olen todella surullinen, Moti. Tunnen, että minun täytyy olla talon isäntä, mutta pelkään hirveästi. Kaipaan isääni paljon enkä ole nähnyt häntä kolmeen viikkoon.” Kysyin, voisimmeko rukoilla yhdessä, ja niin teimme. Hänen sanansa koskettivat minua syvästi – pelkoa on niin monissa nuorissa ja lapsissa. Rukoilkaa tämän maassa vallitsevan pelon ja hämmennyksen puolesta, jota monet nuoret ja aikuiset tuntevat.

Muutama päivä sitten oli erään nuoren miehen syntymäpäivä, ja isä pystyi tulemaan kotiin muutamaksi tunniksi, juhlimaan poikansa syntymäpäivää! Äskettäin 23-vuotias nainen otti minuun yhteyttä. Hän on vasta uskoon tullut nuori, joka asuu pienessä kaupungissamme ja on liittynyt kotiryhmäämme. Hän oli lähtöisin ultraortodoksisesta yhteisöstä. Hän tuli uskoon pitkän tutkimuksen ja varmistusten jälkeen. Hän nauttii kotiryhmäämme osallistumisesta ja on sanonut tuntevansa olonsa siellä turvalliseksi, oli sitten sota tai ei. Hän sanoi saavansa turvansa uskostaan Messiaaseen Yeshuaan! Kiittäkäämme Jumalaa hänen nuoresta uskostaan! Rukoilkaa muiden puolesta, jotka ovat peloissaan ja huolissaan tulevaisuudestaan, myös menneisyyden vuoksi.

 

 lapsilla Päivitys Maximilta:

Maximin kertomaa:

Jumalan armosta tämä kulunut viikko oli yksi parhaimmista! Olemme saaneet upean yhteyden Ashkelonin kaupungin uskovien kanssa. Yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa olemme jakaneet heille ruokapaketteja (Jason ja Rachel auttavat niiden pakkaamisessa ja jakelemisessa). Paketit menevät niille monille, jotka ovat menettäneet työnsä; vanhuksille; ja niille monille perheille, joiden isät on kutsuttu palvelukseen.

Saimme tietää, että Askelonin kaupungissa monet äidit ovat keskenään lasten kanssa kodeissa ja jatkavat asumistaan kaupungissa päivittäisen rakettikeskityksen alla, ja meidän mielestämme he tarvitsivat lepotauon. Ajattelimme: että “lapsetkin tarvitsevat pienen hengähdystauon!” Joten kaupungin avustuksella kuljetimme 54 henkilöä Ashkelonista neljäksi päiväksi hotelliin Haifassa. Neljäkymmentä heistä oli lapsia, ja 14 heidän äitejään, suurin osa heistä oli uskosta osattomia. Kaikilla heistä oli aviopuolisot armeijassa, palvelukseen kutsuttuina. He tiesivät, että me olimme uskovia, ja ensimmäisinä tunteina kaikki olivat erittäin varovaisia ja jopa hieman peloissaan, mutta aivan pian kaikki tulivat ystävällisiksi. Joka aamu ja ilta kokoonnuimme yhdessä ainutlaatuiseen ohjelma tapahtumaan. Luda viihdytti meitä iloisilla hengellisillä lauluilla. Leikimme lasten kanssa ja kävimme joitain hengellisiä keskusteluja aikuisten kanssa.

Joka päivä myöhään iltaan saakka meillä oli yhdessäoloa ja mielenkiintoisia keskusteluja. Voin vain kertoa sinulle, että Herra työskenteli heidän sydämissään, ja näimme, miten he muuttuivat ja alkoivat jopa rukoilla yhdessä kanssamme. Olin aluksi huolissani siitä, miten selviämme niin monen lapsen kanssa matkalla. Lisäksi Haifassa kaikki liikkeet olivat yleensä suljettuina sodan vuoksi, mutta Herra teki ihmeen ja avasi meille ovia eri paikkoihin. Useat ystävät, jotka olivat auttaneet minua lastenleireillä, tulivat auttamaan lastenohjelman kanssa. Ensimmäisenä päivänä kaikki olivat yllättyneitä maailmankuulusta taikurista, Michael Kopelevichista. Hän viihdytti sekä lapsia että aikuisia. Kaikki olivat onnellisia ja hämmästyneitä hänen tempuistaan. Seuraavana päivänä ohjelmassamme oli huvipuisto ja trampoliineja. Iltapäivällä nuoret Haifan yhteisöstä tekivät käsitöitä lasten kanssa. Samalla erinomainen opas, Larissa, piti kaupungissa lyhyen kierroksen äideille. Kolmantena päivänä varasimme uima-altaan ja tämä oli unohtumaton juttu. Vesiliukumäki avattiin erityisesti lapsillemme ja saimme siellä ruokaa ja erilaisia herkkuja, mukaan lukien vanukas! Juhlimme myös A*:n 7-vuotissyntymäpäivää yhdessä. Sekä lapset että aikuiset pystyivät unohtamaan hetkeksi jatkuvan rakettikeskityksen, räjähdykset, hälinän ja sodan. Kaikki me rukoilemme jatkuvasti rauhan puolesta!!!

Kun bussi saapui takaisin Ashkeloniin, ystäviämme tervehdittiin jälleen ilmahälytyssireenillä, ja yksi raketeista putosi aivan lähelle erään perheen kotia, joka perhe oli kanssamme. Tämä oli hyvin surullinen muistutus tilanteesta. Suunnittelemme kuitenkin nyt jatkavamme työskentelyä heidän kanssaan ja järjestämme näille lapsille erityisen Hanukka-aiheisen leirin joulukuun alussa!

Kiitos rukouksistanne; rukoilkaa ystävät kanssamme näiden ihmisten pelastumisen puolesta! Rukoilemme, että heidän kanssaan vietetty aika ja heille tehty todistustyö sekä monipuoliset keskustelut liikuttaisivat heidän sydämiään Herran suuntaan ja että he löytäisivät Jumalan rauhan sieluihinsa.

 

Jos haluat olla taloudellisesti apuna työssämme, voit lähettää tukesi kauttamme Israeliin. Lahjoituksesi  menee perille yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS” 

Rukouspyynnöt:

  • Ole ystävällinen ja rukoile monien perheiden puolesta, joilla on tyhjiä paikkoja sapattipöydissään tänä iltana – niiden puolesta, jotka ovat loukkaantuneet ja toipuvat sairaaloissa, sotilaiden puolesta eri puolilla maata, niiden perheiden puolesta, joiden perheenjäseniä on otettu panttivangeiksi, ja niiden puolesta, joiden perheenjäseniä on surmattu.
  • Rukoile lohtua kaikille israelilaisille.
  • Rukoile niiden puolesta, jotka eivät pysty työskentelemään ansiotyössä, että he eivät tuntisi ahdistusta jatkuvasti kasvavista laskuista. Tai että heille löytyisi varoja laskujen maksamiseen.
  • Rukoile Israelin kansan puolesta vartioivien sotilaiden

 

Artikkelin käännös, Toivo Mäki, CPM-Finland

”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, siunataan Israelia ja rukoilkaa ystävät Israelin pelastumisen puolesta.”

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lasten työ ja Holokaust-vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat apuasi. Lahjoituksesi  menee perille yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Rahankeräyslupa numero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry. 
Posti: Kalliotie 5, 32740 Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpmfinland.info
kotisivut: www.CPMFinland.info