12-2023 BALTIAN TYON JOULUKUUN UUTISKIRJE

“Sitten oli temppelin vihkimisen muistojuhla Jerusalemissa, ja oli talvi. Ja Jeesus käyskenteli pyhäkössä, Salomon pylväskäytävässä. Joh. 10:22-23.

BALTIAN JUUTALAISTYÖN JOULUKUUN 2023 UUTISKIRJE 

Hoosianna, Daavidin Poika,
kiitetty olkoon hän!
Kiitetty Daavidin Poika,
joka tulee Herran nimeen

Nyt ensimmäisenä Adventtina saamme sydämestämme yhtyä laulamaan Hoosiannaa. Jeesus Messiaamme on kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoinen, Hän on meidän kaikkemme. Häneen voimme turvautua ja luottaa kaikissa elämän tilanteissa ja olosuhteissa.

Nyt ensimmäisenä Adventtina saamme sydämestämme yhtyä laulamaan Hoosiannaa. Jeesus Messiaamme on kaiken kiitoksen ja ylistyksen arvoinen, Hän on meidän kaikkemme. Häneen voimme turvautua ja luottaa kaikissa elämän tilanteissa ja olosuhteissa. Monenlainen ahdistus ja koettelemus on tullut osaksi arkeamme, siihen olemme jo tottuneet. Näissä tilanteissa saamme ja voimme jättää itsemme, läheisemme ja asiamme Hänen turvallisiin käsiinsä, Hän johdattaa meidät vaikeidenkin aikojen lävitse.

Meillä monilla on sukulaisia tai tuttavia Israelissa, jännitteet maassa ovat todella raskaat ja vaikeat. Sinun rukoustukesi on ensiarvoisen tärkeää, koska rukous toimii. Rukous on monin verroin voimakkaampi kuin yksikään langaton internetyhteys tai WIFI. Olemme saaneet kuulla monia kertomuksia, kuinka joku on selviytynyt ihmeellisellä tavalla hengenvaarallisissa tilanteissa.
Myös Israelilaiset etsivät vastauksia juuri nyt, kuinka kaikki tämä on voinut tapahtua ja missä Jumala on? Rintamalla on kourallinen, n. 400 messiaanisia IDF-sotilaita. He ovat kertoneet ilmapiirin sotilaiden keskuudessa olevan erilainen kuin he ovat kokeneet koskaan aiemmin. Sotilaat esittävät näille messiaanisille uskoville hengellisiä kysymyksiä heidän uskostaan Jeesuksen, Yeshuaan. Joku kertoi seuraavalla lomalla ottavansa Uusia testamentteja matkaansa mukaan jaettavaksi heille. Tästä voi alkaa Israelissa erityinen herätys, ja vielä paljon enemmänkin.

 

”Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet.”  Sak 12:10 a.

Emme tiedä kauanko kestää, että ns. maailman ihmisten silmät avautuvat näkemään tämän vuosisadan suurimman valheen. Amerikkalainen vaikuttaja Hillary Clinton mm. sanoi haastattelussaan, että Hamas on paljon pahempi terroristiryhmä kuin Isis, tätä ei uutisoida meidän uutisasiantuntijoidemme eikä toimittajien välityksellä. Maailman media ei ole missään vaiheessa vaatinut, että Hamas olisi pysäytettävä tai sen toiminta olisi saatava loppumaan. Miksihän he sitä vastoin osoittavat ja kohdistavat kaikki vaatimuksen vain Israelille? Uskomme sen johtuvan siitä, koska he kuuntelevat ja lukevat vain Hamasin tiedotuksia ja heidän ”ministeriöidensä lausumia ja tekemiään tutkimuksiaan”. Näitä käytännössä Hamasian välittämiä tietoja pidetään ainoina oikeina, puolueettomin ja rehellisinä tietolähteinä. Raamatussa sanotaan, ” Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,” Ilmeisesti elämme tällaista aikaa juuri nyt. Se joka uskoo valheen vihaa totuutta. Toivottavasti jotkut vielä huomaavat, että ”tikapuut ovatkin olleet väärällä seinällä”, ennen kuin on liian myöhäistä.

Latviassa on tapahtunut paljon asioita marraskuun aikana. Viimeksi viikko sitten järjestettiin Riiassa Israelin tukimielenosoitus ja rukoustapahtuma.

Latviassa on tapahtunut paljon asioita marraskuun aikana. Viimeksi viikko sitten järjestettiin Riiassa Israelin tukimielenosoitus ja rukoustapahtuma. Siellä paikalliset pastorit ja poliitikot juutalaisyhteisön edustajat sekä Israelin suurlähettiläs rukoilivat yhdessä. Tämä ei ole ollut kovinkaan tavanomaista Latviassa. Yleensä kirkkokuntien pastorit ovat osallistuneet holokaustin muistomerkeillä järjestettyihin vainojen uhrien vuosittaisiin muistotilaisuuksiin.
Olemme jälleen lähdössä 7.12. Latviaan, tällä kerralla hanukka juhlan merkeissä. Kiitosaiheena on, että työmme on laajentunut myös Jurmalaan, jossa asuu verrattain paljon latvian juutalaisia. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa tulee olemaan kiirettä kentällä, kun on tilaisuuksia järjestettävänä kolmessa eri kohteessa. Uuden ryhmän on tarkoitus kokoontua sapattiin perjantai-iltaisin, mutta Hanukka-juhlan merkeissä kokoonnutaan nyt Lauantai-iltana. Kiitos rukoustuestasi tähänkin tärkeään kohteeseen. Fiona Sorbala Lontoosta on myös mukana Hanukka-ajan tilaisuuksissamme Daugavpilsissä, Riiassa sekä Jurmalassa.

Latviassa on tapahtunut paljon asioita marraskuun aikana. Maanantaina 27.11. järjestettiin Riiassa Latvan kirkkokuntien toimesta suuri yhteinen tukimielenosoitus ja rukoustapahtuma Israelin puolesta.

Olemme marraskuun aikana lähettäneet taloudellista avustusta sekä Ukrainaan lapsityöhön Nikopolissa, että Israeliin nyt myös holokaustselviytyjien keskuudessa tehtävään työhön.

Olemme marraskuun aikana lähettäneet taloudellista avustusta sekä Ukrainaan lapsityöhön Nikopolissa, että Israeliin nyt myös holokaustselviytyjien keskuudessa tehtävään työhön.
Tietojemme mukaan Jerusalemissa CPM:n keskuksessa on majoitettuina tälläkin hetkellä näitä vanhuksia, jotkut heistä ovat Jeesukseen uskovia toiset eivät. Mutta nämä, jotka eivät ole uskosta osallisia ovat pyytäneet Maximia järjestämään heille raamattutunteja ja yhteisiä rukoushetkiä.
Tämä erityinen pyyntö on sydäntä murtava asia, kun jo kerran holokaustin kauhut kokeneet joutuvat elämään näissä sodan olosuhteissa jälleen elämänsä ehtoossa. Rukoillaan Maximin ja koko Jerusalemin tiimin sekä Tel Avivin eri avustustiimien puolesta, että heidän työllään olisi menestys. Ja kiitetään siitä, että heidän työnsä kantaisi runsaan hedelmän ja sadon Taivaan aittoihin.

Maximilla on Herralta saatu ihmeellinen taito ja herkkyys koskettaa näiden vanhusten sydämiä. Koko Beit Sar Shalomin, ja CPM:n tiimit ovat tehneet työtä yliluonnollisessa voimassa ja voitelussa, näin uskomme. He tarvitsevat kaiken sen hengellisen ja taloudellisen tuen, jonka voimme antaa. Suuri kiitos, että muistatte heitä edelleen päivittäin ja hetkittäin mikäli he nousevat ajatuksiinne, silloin on varmasti tarvetta rukoustuesta.

Hyvä sanoma Jeesuksesta Juutalaisten Messiaasta, jota me saamme julistaa on niin valtava ja suuri asia, jota saamme viedä monin eri tavoin ensiksi juutalaisille ja sitten myös muille kansoille on, ‘että heidän syntinsä on sovitettu, Golgatan keskimmäisellä ristillä.’Rukoillaan myös kotimaamme puolesta, että rajoillamme säilyisi rauha, ja rukoillaan herätystä tähän pimenevään aikaan maassamme.

Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: “Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.”

Jälleen sodan jälkeen israelilaisten nuorten majoitustoiminta ja on ajankohtainen. CPGM:n vastuuhenkilö opastamassa nuorten israelilaisten evankeliointiasiaa Toivolle.

Meillä täällä kotimaassamme on juhlan aika, ensimmäinen adventti on sunnuntaina, sekä Itsenäisyyspäivä heti keskiviikkona. Annetaan kummallekin päivälle sille kuuluva kunnia ja arvostus. Molemmat juhlat ovat tärkeitä ja ne ovat myös kytköksissä toisiinsa. Jos ei Herra kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo! Tempplin vihkimisen juhlaa eli hanukkaa juhlitaan tänä vuonna 8.–15. joulukuuta.  

Rukoillaan ystävät edelleen rauhaa Israeliin! ”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, rukoilkaa ystävät Israelin ja juutalaisen kansan pelastumisen puolesta.”

 

Siunattua adventin aikaa ja ilosta hanukkaa, kiitollisina tuestanne yhteistyöterveisin!

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
32740 Sastamala – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.cpmfinland.info

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lapset ja Holokaust vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat. Yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Muut avustuskohteet: Latvian juutalaisten evankeliointityö sekä lisäksi edelleen Ukrainan avustustyö. Yleisnimikkeellä “Apua Ukrainaan SOS” Tietoa on lisää myös FB-sivuillamme sekä kotisivuillamme. Klikkaa painikkeista, tai siirrot voit tehdä MobilePay QR-koodien kautta, seuraamalla annettuja ohjeita.

 

Mikäli haluat taloudellisesti tukea evankeliumin työtämme, voit tehdä sen uutiskirjeemme tilaajana Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi – IBAN: FI8347251020018812 merkki: ” Baltian työ”,
TAI jos haluat lähettää “Apua Ukrainaan SOS”  tili IBAN FI45 4722 0010 0238 27  – “Apua Israeliin SOS”, “Lasten työ” tai “Holokaust-selviytyjien avustus”. Apua Ukrainaan SOS”, Ukrainankielinen kirjallisuustyö”, tai “Venäjänkielinen kirjallisuustyö” sekä “Baltian juutalaistyö” – Suuri kiitos lahjastasi!

Kerättävillä varoilla hankitaan ja toimitetaan venäjänkielistä hengellistä kirjallisuutta,
ruoka- ja vaateapua ja lääkeavustusta, sekä osallistutaan lasten ja vanhusten
leiritoiminnan kustannuksiin, viedään evankeliumin sanomaa Baltian maissa sekä
Israelissa, Valkovenäjällä ja Ukrainassa tehtävässä hengellisessä ja humanitäärisessä työssä. Kirjallisuus sekä humanitäärinen apu jaetaan ja leiritoiminta toteutetaan pääasiassa paikallisten seurakuntien sekä muiden vastaavien yhdistysten kautta.

Rahankeräyslupanumero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry.
Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpm-finland.info
kotisivut: www.CPM-Finland.info