3-2024 BALTIAN JUUTALAISTYON MAALISKUUN UUTISKIRJE

Mordekai haastoi Esterillä olleen väärän turvallisuudentunteen: ” Älä luulekaan, että sinä, kun olet kuninkaan linnassa, yksin kaikista juutalaisista pelastut”  (Ester 4:13) Lopuksi Mordekai haastoi Esterin väärää asemaan perustuvaa turvallisuutta: ”Kuka tietää, etkö sinä juuri tällaista aikaa varten ole päässyt kuninkaalliseen arvoon.” (Ester 4:14b)

BALTIAN JUUTALAISTYÖN MAALISKUUN 2024 UUTISKIRJE 

”Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat – Herra Sebaot on hänen nimensä: Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra.”  (Jer. 31:35–37)

Miten meidän, Jeesukseen uskovien tulisi suhtautua paholaisen pirullisiin yrityksiin horjuttaa Jumalan suunnitelmaa? Emme voi istua toimettomina, kun paholainen käyttää kansoja Israelin ja juutalaisten tuhoamiseen. Hän ei koskaan onnistu, mutta hän voi harhauttaa ja aiheuttaa suurta vahinkoa. Mitä siis voimme tehdä?

Näinä päivinä kansat pauhaavat, koko maailma on myllerryksessä, ihmiset etsivät rauhaa. Ihmistekoista rauhaa kaupitellaan kirjoissa, kursseilla jne., kun teet niitä tai näitä harjoituksia, hengität tietyn metodin mukaan, niin saavutat rauhan. Jeesus sanoo, että minä annan teille rauhan, Jeesuksen antama rauha sydämessä pysyy eikä järky. Me Jeesukseen uskovina olemme hänen todistajiansa tämän maailman keskellä, me olemme ”viides evankeliumi”, jota ihmiset lukevat.

Raamattu kehottaa meitä rukoilemaan Jerusalemin rauhan puolesta ja lupaa siunauksen niille, jotka rakastavat juutalaisia (Psalmit 122:6). Kirjoitukset kehottavat meitä siunaamaan eikä kiroamaan juutalaisia, jotka vuorostaan siunaavat kaikkia maailman sukukuntia (1. Moos. 12:1–3).

Tämän kuluneen kuukauden aikana olemme saaneet lähettää tavanomaista suuremman lahjoituksen myötä avustusta Israeliin missä tarve on suurin ”Apua Israeliin SOS,”- nimikkeellä. Lämpimät kiitokset tulivat erityisesti Israelista Maximilta, joka koordinoi avustuksen perille eri kohteisiin, kuten apua lasten työhön, lapsiperheisiin ja holokaust- selviytyjille.

Lisäksi lähetimme “Apua Ukrainaan SOS”, suuren n. 20 tonnin humanitäärisen lahjoituserän kuljetuskustannuksiin, lisäksi olemme voineet lähettää edelleen Latviaan kuukausittaista lääkeavustukseen rahaa. Runsaat kiitokset kaikille lahjoittajille!

Avustuksestamme Nikopoliin Ukrainaan on pastori Romanin lähettämiä viestejä, kuvien, monien kiitosten ja siunaavien  toivotusten saattelemana. Muistetaan rukouksin tätä pientä, mutta nopeasti kasvavaa karismaattista seurakuntaa Nikopolissa Ukrainassa. Elämä siellä aivan rintaman tuntumassa, lähellä Zaporezzian ydinvoimalaa on henkisesti ja myös fyysisesti erittäin rankkaa näinä sodan vaivaamina vaikeina aikoina.

Kiitos paljon, kaikki toimittamanne avustus tuli ajoissa! Tänään yksi auto tuli meidän avuksemme. Ja ensi viikolla tulee toinen auto. Joten tämä meille lähettämäsi summa riittää näihin kahden kuorman kuljetuskuluihin. 
Meille tämä on erittäin arvokasta tukea! Kiitos, että et jättänyt meitä yksin pulaan ongelmissamme. Paljon siunausta sinulle ja palvelutyöllesi Herraltamme! Veljesi Roman, pastori Nikopolista.

 Helmikuun alussa saimme Daugavpilsistä surusanoman, synagogan eräs tärkeimmistä henkilöistä, Toran lukija ja (hasan) on poistunut keskuudestamme.

Helmikuun alussa saimme Daugavpilsistä surusanoman, synagogan eräs tärkeimmistä henkilöistä, Toran lukija ja (hasan) on poistunut keskuudestamme. Rauha hänen muistolleen. Hän oli kuollessaan vain vähän yli 50-vuotias ja vuonna 2008 uskoon tulleen sekä samana vuonna poisnukkuneen rabbi Boriksen vävy. Jotkut teistä ehkä vielä muistatte tämän vanhan rabbi Boriksen. Poisnukkuneen nuoremman Boriksen, joka toimi Toran lukijana sekä kanttorina (hanan) synagogassa. Hän osallistui kaikkiin raamatullisiin juhliin, joita järjestimme Daugavpilsissä työmme alkuaikoina. Noina vuosina Latgola-hotellin juhlasali täyttyi kuulijoista joka tilaisuudessa ääriään myöten, kun koko juutalaisyhteisön noin 200 henkinen jäsenmäärä tuli koolle tilaisuuksiin.

Latvian Daugavpilsistä olemme saaneet säännöllisen lääkeavustuksen virallisen kuittauksen kuukausittain vastaanottajien allekirjoituksin varustettuina ja monin kiitoksin. Juutalaisyhteisön vanhukset jälleen odottavat kuun lopulla yhteistä Purim-tilaisuutta.

Jurmalan messiaanisesta työpisteestämme Beit Sar Shalom Jurmalasta saimme jälleen iloisia uutisia viime viikonloppuna. Siellä järjestämässämme viikottaisessa sapattitilaisuudessa oli tullut ensimmäinen paikallinen juutalaismies elävään uskoon, vastaanottanut Jeesuksen omaksi messiaakseen ja pelastajakseen. Arvaatte, että siellä pienessä ryhmässä oli ja on tämän takia ilo ylimmillään. Tämä uusi ryhmämme, Beit Sar Shalom Jurmala, on ollut sen perustamisestaan lähtien siunattu ja sen toiminta on alkanut varsin lupaavasti. Seuraava tilaisuutemme Jurmalassa ajoittuu kuluvan kuun lopulle, jolloin mukana tilaisuudessa on myös suomalinen muusikko ja säveltäjä Pentti Okarinen virkistämässä järjestettävää yhteistä Purim-tilaisuuttamme Jurmalassa.

Beit Sar Shalom Jurmala tilaisuuden loppuosassa on mukana yleensä lasten siunaaminen alkavaan viikkoon heidän arjessaa, joka on myös kaunis ja tärkeä tapa opettaa lapsia. 
Ryhmämme jäävät koolle vielöä varsinaisen sapattitilaisuuden jäkeen, jolloin jäädään keskustelemaan ja ruokailemaan yhdessä sekä myös rukoilemaan toinen toistemme puolesta.

Host Israelis-majoitustyö Suomessa

Host Israelis-majoitustyö, joka on aivan uusi työmuoto meillä Suomessa ja on saanut ikäänkuin siivet selkäänsä. Herra on ollut tässä erityisellä tavalla mukana, sillä itse emme olisi pystyneet näitä uusia kontakteja luomaan ja uusia avauksia tekemään. Helmikuun aikana majoittajiemme määrä on Suomessa arviolta kaksinkertaistunut tammikuuhun verrattuna.

Nimiä ja majoituspaikkoja sekä niiden sijaintia emme turvallisuussyistä halua kertoa. Ne ystävät, jotka liittyvät tähän majoitusketjuun kyllä näkevät keitä kaikki muut toimijat ovat. Järjestämme myös kaikille majoittajille yhteisen koulutusseminaarin kesällä, jonka seminaarin opettajaksi saamme erään Israelissa toimivista aluejohtajista, joka on erikoistunut juuri tähän toimintaan, kuitenkin eri mantereilla jo pitkään toimineeseen majoitustoimintaan. Olemme iloisia saadessamme hänet myös tänne Suomeen opastamaan meitä Host Israelis majoitustyössä. Alla on Linkki josta voit lukea netissä lisää majoitustyöstä ja tehdä halutessasi myös hakemuksen majoittajaksi. Hakemuslomake on englanniksi, mutta hakemuksen tekstit voit kirjoittaa suomeksi. Lisätietoa saat suomeksi WhatsApp-viestilla +358 400 373570 tai sähköpostilla osoitteesta hostisraelisfi@gmail.com.

Ensi viikon tiistaina osallistumme Kauniaisissa pidettävään The Lausanne Consultation on Jewish Evangelism, LCJE konferenssiin. Chosen People Global Ministriesistä on mukana vahva edustus, kolme maajohtajaa, Englanti, Saksa, Baltia-Suomi. Vladimir Pikman tulee Saksasta ja Fiona Sorbala Englannista, hän on myös puhujavastuussa Ukrainan ja Venäjän juutalaisten evankeliointia koskevassa osiossa.

Kaikki päivämme ovat olleet viime aikoina työntäyteisiä, kotona tai maailmalla. Tarvitsemme ja pyydämme saada edelleen sulkeutua sinun rukouksiisi aivan päivittäin ja miten Pyhä Henki sinua johtaa. Sydämellinen kiitos teille kaikille esirukouksistanne ja suuri kiitos Herralle! Lopussa on luettelo tärkeimmistä rukousaiheistamme.

Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: “Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus.”
Jälleen israelilaisten nuorten majoitustoiminta ja on ajankohtainen. CPGM:n Host Israelis johtaja Joseph esittelemässä nuorten israelilaisten evankeliointiasiaa Toivolle.

Rukoillaan ystävät edelleen rauhaa Israeliin! ”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, rukoilkaa ystävät Israelin ja juutalaisen kansan pelastumisen puolesta.”

Pyydämme muistamaan erityisesti seuraavia rukousaiheita:

  • Daugavpilsin juutalaisyhteisö, mitä Herralla on suunnitelmissa yhteisön suhteen tässä murrosvaiheessa, Synagogan tärkeän edustajan, Boriksen kuoleman jälkeen.
  • Host Israelis-majoitusverkoston muodostumisen puolesta, joka on nyt avautunut Suomessa, rukoillaan sekä majoittajien että majoitettavien puolesta
  • Toiminnassa olisi hyviä, hedelmällisiä kohtaamisia, turvallista olemista ja liikkumista näille nuorille aikuisille, kun he saapuvat maahamme.
  • Rukoillaan että Israelin konflikti Gazassa ja Libanonin rajalla rauhoittuisi ja maan johtajat saisivat neuvotteluissaan kulkea Jumalan neuvon johdatuksessa
  • Rukoillaan panttivankien pikaisen vapauttamisen puolesta – Tuokaa heidät takaisin!
  • Tilapäismajoituksissa asuvien israelilaisten puolesta, että voisivat palata turvallisesti koteihinsa ilman pelkoa pommituksista.
  • Rukoillaan CPM työntekijöiden puolesta Israelissa, voimia ja jaksamista päivittäiseen työhön vaikeissa ja stressaavissa olosuhteissa.

Jos olet kiinnostunut majoitustoiminnasta ja haluat lisää tietoa majoittamisesta löydät osoitteista www.cpmfinland.info sekä www.hostisraelis.com/fi tai ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen hostisraelisfi@gmail.com tai lähetä WhatsApp viestiä numeron +358 40 037 3570 kautta. Voit lmyös katsoa noin 5 minuutin selkeän esittelyvideon YouTubessa osoitteessa: https://youtu.be/w01iNXZMlvQ.

Kiitollisina tuestanne alkaneena vuonna, siunaavin yhteistyöterveisin!

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
32740 Sastamala – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.cpmfinland.info

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lapset ja Holokaust vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat. Yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Muut avustuskohteet: Latvian juutalaisten evankeliointityö sekä lisäksi edelleen Ukrainan avustustyö. Yleisnimikkeellä “Apua Ukrainaan SOS” Tietoa on lisää myös FB-sivuillamme sekä kotisivuillamme. Klikkaa painikkeista, tai siirrot voit tehdä MobilePay QR-koodien kautta, seuraamalla annettuja ohjeita.

Mikäli haluat taloudellisesti tukea evankeliumin työtämme, voit tehdä sen uutiskirjeemme tilaajana Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi – IBAN: FI8347251020018812 merkki: ” Baltian työ”,
TAI jos haluat lähettää “Apua Ukrainaan SOS”  tili IBAN FI45 4722 0010 0238 27  – “Apua Israeliin SOS”, “Lasten työ” tai “Holokaust-selviytyjien avustus”. Apua Ukrainaan SOS”, Ukrainankielinen kirjallisuustyö”, tai “Venäjänkielinen kirjallisuustyö” sekä “Baltian juutalaistyö” – Suuri kiitos lahjastasi!

Kerättävillä varoilla hankitaan ja toimitetaan venäjänkielistä hengellistä kirjallisuutta,
ruoka- ja vaateapua ja lääkeavustusta, sekä osallistutaan lasten ja vanhusten
leiritoiminnan kustannuksiin, viedään evankeliumin sanomaa Baltian maissa sekä
Israelissa, Valkovenäjällä ja Ukrainassa tehtävässä hengellisessä ja humanitäärisessä työssä. Kirjallisuus sekä humanitäärinen apu jaetaan ja leiritoiminta toteutetaan pääasiassa paikallisten seurakuntien sekä muiden vastaavien yhdistysten kautta.

Rahankeräyslupanumero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry.
Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpm-finland.info
kotisivut: www.CPM-Finland.info