Uutiskirje Israelista Chosen People Ministries – CPM-Finland

 

Uutiskirje Israelista –  lokakuun 31. ja  marraskuun 1, 2023

Rakkaat ystävät Israelin sekä juutalaisen kansan ja työmme ystävät

Tässä on muutamia päivityksiä palvelutyöstämme suoraan kentällä toimivilta työntekijöiltä. Kaikilla työntekijöillä ei ole aikaa lähettää päivityksiä, joten rukoilethan myös niiden upeiden toimintojen puolesta, joista ei ole tässä päivityksessä kerrottu. Rukoilethan työntekijöidemme puolesta, sillä he kukin palvelevat kaikkien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Rukoilethan vielä erityisesti heidän turvallisuutensa ja kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa puolesta.

Päivitys Maximilta:

(katsaus viime päivien tapahtumiin)

Herra on tehnyt aivan ihmeellisiä asioita viime päivien aikana. Perjantaina valmistimme jälleen 70 lämmintä lounasta perheille, jotka viettävät suurimman osan ajastaan Ashkelonissa pommisuojissa suojautuneina jo kolmatta viikkoa peräkkäin. Paikallisen seurakunnan vapaaehtoiset auttoivat ruuan jakelussa ja saivat mahdollisuuden rukoilla monien puolesta. Ihmiset lähettävät meille runsaasti kiitoksia herkullisen ruoan siunauksesta! Tämän jälkeen pidimme perjantai-iltapäivänä kaksikin Sapattikokousta Askelonin ja Sderotin pakolaisten kanssa. Vietimme ihanaa aikaa yhdessä, jaoin Raamatun mukaista hyvää sanomaa ja keskustelimme paljon heidän kanssaan. Nyt tuntuu siltä, että ihmiset ovat voimakkaan adrenaliinistressin alaisia, ja ajan kuluessa he alkavat kokea jälkitraumaattista masennusta.

Tällaisissa tapauksissa on erittäin tärkeää antaa heidän puhua tuntojaan ja jakaa huoliansa. Tämä tapahtui juuri sapattikokouksessamme. Esitin heille kysymyksiä, ja he purkivat vastatessaan tuskaansa, Tämä on erittäin hyvä (terapia) asia, koska silloin heidän on paljon helpompi kantaa kärsimäänsä tuskaansa. Rukoilimme paljon yhdessä. Lapset olivat iloisia saadessaan jäätelöä ja erilaisia peleistä!

Lauantaina ehdimme lopulta vierailla Slavnan vanhempien luona. Äidin dementia etenee hyvin nopeasti, ja isä, vaikka on jo 78-vuotias, edelleen työskentelee. He asuvat 7. kerroksessa, ja pommisuojansa sijaitsee 1. kerroksessa. Jos sireeni soi ja äiti on yksin, hän ei kykene menemään minnekään, ja heidän tilanteensa huolestuttaa meitä. Tel Avivissa sataa raketteja ja sireenien hälytykset kuuluvat useita kertoja päivässä. Tämän vuoksi olemme ajatelleet sijoittaa hänet kotiimme, mutta hän ei halua. Ystävät rukoilkaa tämän tilanteen puolesta.

Sunnuntaina olimme Holonissa, missä Jason, Gidon, Sergey ja muut vapaaehtoiset auttoivat pakkaamaan ruokapaketteja ja toimittamaan niitä edelleen holokaust-selviytyjille. Jason kirjoitti jo tästä aikaisemmin. Saimme paljon kiitosta paketteja vastaanottaneilta ihmisiltä. He sanovat, että tällä hetkellä tämä on heille valtava apu ja tämä on säästänyt heidät kaupoissa käynneiltä tänä, heille haastavana aikana! Holoniin kohdistuu päivittäin useita rakettihyökkäyksiä. Rukoilimme heidän kanssaan heidän rauhansa ja turvallisuutensa puolesta.

Maanantaina olimme Jerusalemissa pakkaamassa lahjapaketteja sotilaille ja niille, jotka ovat jääneet Gazan rajalla oleviin kibbutseihin. Kokosimme 80 laatikkoa, ja avustajamme veivät ne perille sekä toimittivat ne vastaanottajille. Opetin myös, miten Raamattua opetetaan niille henkilöille, jotka asuvat meidän messiaanisessa keskuksessamme. Puolet meistä uskovat ja puolet heistä eivät ole uskossa. Uskosta osattomat pyysivät minua aloittamaan nämä opetukset, ja tähän mennessä opetus sujuu jo hyvin!

Tiistaina olimme Ofakimin kaupungissa, missä tapasimme holokaustista selviytyneitä ystäviämme. Neljäkymmentä heistä saapui paikalle; lauloimme yhdessä, iloitsimme ja luimme Raamattua. Siellä oli tilaisuudessa mielenkiintoista hengellistä kommunikaatiota – ihmiset kokevat kosketuksen hyvin tarpeellisena, halusivat keskustelulla, jakaa kokemuksiaan ja tunteakseen, että heitä rakastetaan. Kokouksen jälkeen toimitimme ruokapaketteja niitä tarvitseville. Ofakimissa monet holokaust- selviytyjät kokevat erittäin vaikeaksi jättää kotiaan ja kuitenkin he ovat yksinäisiä. Toimme ruokatarvikepakkauksen eräälle isoisälle; hän asuu yksin, ja kävi ilmi, että oli hänen syntymäpäivänsä, hän täytti 95 vuotta ja saimme samalla juhlia hänen kanssaan. Hän oli niin onnellinen, että alkoi itkeä, ja me kaikki itkimme hänen kanssaan.

Rukoilkaa näiden ihmisten puolesta, sillä heillä on henkisesti, fyysisesti ja hengellisesti erittäin haastavaa! Vanhukset eivät oikein ymmärrä mitä Israelissa parhaillaan tapahtuu, ja he ovat peloissaan eivätkä monet usein ymmärrä tarpeeksi hepreaa seuratakseen oikeita virallisia ohjeita. Yritämme tukea heitä ja vierailla heidän luonaan, mutta heitä on vielä paljon. Muistamme heitä kaikkia rukouksin.

 

Päivitys Raakelilt:

Rukoilkaa HaMercazin tiimin puolesta, sillä olemme uusien projektien keskellä. Rukoilkaa, että hankkeiden yksityiskohdat saadaan järjestymään, että vapaaehtoiset pystyisivät auttamaan meitä ja että avun lopputulos palvelisi monia. HaMercazista tulee palvelukeskus, jossa pakataan säilyviä ruokatarvikkeita niitä tarvitseville (ruuan puutteesta kärsiville), evakuoiduille ja holokaustista selviytyneille sekä yleensä vanhuksille. Työskentelemme tiiviisti Maximin ja hänen tiiminsä kanssa, kun he vievät näitä ruokapakkauksia monille Etelä-Israelissa asuville, kuten hän on maininnut edellä. Tämän kautta voimme vastata ihmisten fyysisiin tarpeisiin ja samalla rohkaista heitä hengellisesti. Rukoilkaa, että tämä työ jatkuisi avaten ovia monien ystävän pelastukselle, kun he keskustelevat kanssamme, kuulevat todistuksemme ja näkevät Messiaan valon meissä. Tämä työ  ei ole pelkästään ruokajakoa – vaan jaamme samalla hengellistä ravintoa.

Meillä on useita suunnitelmia työn alla. Rukoilkaa viisautta, logistiikkaan, toiminnan selkeyden ja kestävyyden puolesta sekä erityisesti tiimimme sekä johtajiemme puolesta.

Odottavaisin mielin jaamme niitä tarinoita ja keskusteluja, joita tästä toiminnasta aiheutuu. Olkoon Hän (Yeshua) edellämme ja takanamme.

 

Siunausta toivottaen rakkaassa Jeesuksen nimessä,

Raakel, CPMI koordinaattori 

Alkuperäisen kirjeen laatja

Beit Sar Shalom Jerusalem

 

Artikkelin käännös, Toivo Mäki, CPM-Finland

”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, siunataan Israelia ja rukoilkaa ystävät Israelin pelastumisen puolesta.”

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lasten työ ja Holokaust-vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat apuasi. Lahjoituksesi  menee perille yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Rahankeräyslupa numero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry. 
Posti: Kalliotie 5 A1, 32740 Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpmfinland.info
kotisivut: www.CPMFinland.info

Lokakuun seitsemännen päivän terroristihyökkäyksen jälkeen on voitu järjestää jo pieni kastetilaisuus, joka pidettiin Tel Avivissa meren rannalla. Tästä ilon hetkestä on kuva yllä.