Uutiskirje Israelista Chosen People Ministries – CPM-Finland

 

Uutiskirjeen päivitys Israelista –  marraskuun 8. – 10. 2023

Rakkaat ystävät Israelin sekä juutalaisen kansan ja työmme ystävät

Tässä on muutamia päivityksiä palvelutyöstämme suoraan kentällä toimivilta työntekijöiltä. Kaikilla työntekijöillä ei ole aikaa lähettää päivityksiä, joten rukoilethan myös niiden upeiden toimintojen puolesta, joista ei ole tässä päivityksessä kerrottu. Rukoilethan työntekijöidemme puolesta, sillä he kukin palvelevat kaikkien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Rukoilethan vielä erityisesti heidän turvallisuutensa ja kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa puolesta.

Päivitys Maximilta:

Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa, vain muutamassa päivässä, ja kaiken tapahtuneen kuvaaminen on vaikeaa. Mutta yritän kertoa sinulle tärkeimmistä asioista: Jerusalemin messiaanisessa keskuksessamme asuu tällä hetkellä 17 henkilöä kuukauden ajan. He ovat Etelästä ja ovat paenneet jatkuvien rakettihyökkäysten vuoksi kodeistaan ja yhteisöistään turvaan.

Mukana on viiden perheen kolme sukupolvea: isoäidit, vanhemmat ja lapset – kuusi aikuista ja 11 lasta 3–15-vuotiaina. Mielenkiintoista on, että kaksi perhettä ovat uskovaisia ja kaksi ei ole. Uskovaiset isät ovat jääneet kotiin palvelemaan yhteisöään; toinen heistä on pastori ja toinen sotilas komennuksella nyt Gazassa. On myös vanhempi veli, joka on kutsuttu palvelukseen ja taistelee myös Gazassa. Rukoilemme heidän turvallisuutensa puolesta. Tietysti heillä on vaikeaa; jokaisella perheellä on omat ongelmansa. He eivät ole tehdä palkkatöitä kuukauteen, mutta laskuja on silti maksettava. Olen hyvin kiitollinen Herralle siitä, että voimme auttaa heitä. Slavna, Luda ja minä teemme kaikkemme auttaaksemme heitä eri tavoin. Maanantaina järjestimme lasten hauskanpidon päivän, veimme heidät uimaan ja tarjosimme heille pizzaa. Eilen vein kaikki elokuviin katsomaan Paw Patrol -elokuvaa. Aikuiset kokoontuvat kaikkiin Raamattutunteihin, ja näemme, miten Herra työskentelee uskomattomien vieraidemme sydämissä. Keskustelemme hengellisistä asioista muutaman tunnin joka päivä, ja he esittävät paljon kysymyksiä. Yleisesti ottaen tämä on hyvin siunattu aika meille kaikille. Olen innoissani siitä, että olemme nyt osa heidän elämäänsä, ja rukoilen heidän pelastumisensa puolesta. Pyydän myös sinua rukoilemaan heidän puolestaan.

Jatkamme henkilökohtaisen avun viemistä niille armeijassa palveleville sotilaille, joihin meillä on muodostunut aikaisemmin suhde. Erityisesti ne lapset, jotka ovat kasvaneet leireillämme, ovat nyt aikuisia ja palvelevat sotilaina, ja haluamme näin rohkaista ja siunata heitä. Keskustelemme ja rukoilemme heidän kanssaan, kun se on mahdollista. Lähetämme lähiaikoina myös tarpeellista apua tällaiselle yksikölle! Toimitimme jo myös yli 100 annosta lämmintä ruokaa sotilaille, jotka kiittivät meitä tästä todella paljon. Armeijan kenttäolosuhteissa he syövät yleensä säilykeruokaa jne., ja kun he palaavat tukikohtaansa, mikään ruokaa ei ole lämmintä ja valmistettua, kuten kotona valmistettu ruoka. (Tukikohdan keittiön ruoka on usein hyvin rasvaista)

Monet etelän kaupunkeihin siirretyt holokaust selviytyjät eivät vieläkään voi palata kotiin ja asuvat nyt hotelleissa eri puolilla Israelia. Pidämme heihin jatkuvaa yhteyttä, vierailemme heidän luonaan, järjestämme kokouksia ja autamme kaikkia tarvitsevia. Tällä hetkellä monet holokaust selviytyjät kääntyvät meidän puoleemme monine rukouspyyntöineen. Monilla heistä on lapsia ja lastenlapsia IDF:ssä, jotka taistelevat rintamalla, ja uskovat, että rukouksemme auttavat heitä. Viime viikolla monet hotelleihin sijoitetuista sairastuivat COVID-19:ään. Rukoile Ellan ja Leonidin puolesta, jotka kärsivät pahoin viruksesta!

Jatkamme avun toimittamalla ruokapaketteja.  Toimitamme apua eri puolille erityisesti tiimiläistemme, kuten Rachel, Jason ja monet muut vapaaehtoisten toimittamina.  Heidän avullaan pystyimme auttamaan tällä viikolla yli 200 perhettä eri kaupungeissa Israelissa, mikä on suuri ilo. Jerusalemissa valmistamme myös lämmintä ruokaa ja toimitamme sitä Etelään niille, jotka tarvitsevat sitä kipeimmin. Koska valmistamme ruokaa 70–80 perheelle, ostin uuden paremman tehosekoittimen ja ruokaprosessorin helpottamaan valmistusta ja näin merkittävästi helpottamaan työtämme. Pyydän sinua rukoilemaan, että ne, jotka saavat ruokaa ja elintarvikkeita, kokisivat käytännön avun lisäksi myös hengellisen täyttymyksen – ja voisivat ottaa vastaan elävän Jumalan rakkauden ja armon!

Päivitys Raakelilta:

Rukoilkaa HaMercazin tiimin puolesta, sillä olemme uusien projektien keskellä. Rukoilkaa, että hankkeiden yksityiskohdat saadaan järjestymään, että vapaaehtoiset pystyisivät auttamaan meitä ja että avun lopputulos palvelisi monia. HaMercazista tulee palvelukeskus, jossa pakataan säilyviä ruokatarvikkeita niitä tarvitseville (ruuan puutteesta kärsiville), evakuoiduille ja holokaustista selviytyneille sekä yleensä vanhuksille. Työskentelemme tiiviisti Maximin ja hänen tiiminsä kanssa, kun he vievät näitä ruokapakkauksia monille Etelä-Israelissa asuville, kuten hän on maininnut edellä. Tämän kautta voimme vastata ihmisten fyysisiin tarpeisiin ja samalla rohkaista heitä hengellisesti. Rukoilkaa, että tämä työ jatkuisi avaten ovia monien ystävän pelastukselle, kun he keskustelevat kanssamme, kuulevat todistuksemme ja näkevät Messiaan valon meissä. Tämä työ  ei ole pelkästään ruokajakoa – vaan jaamme samalla hengellistä ravintoa.

Meillä on useita suunnitelmia työn alla. Rukoilkaa viisautta, logistiikkaan, toiminnan selkeyden ja kestävyyden puolesta sekä erityisesti tiimimme sekä johtajiemme puolesta.

Odottavaisin mielin jaamme niitä tarinoita ja keskusteluja, joita tästä toiminnasta aiheutuu. Olkoon Hän (Yeshua) edellämme ja takanamme.

Rukouspyynnöt:

  • Ole ystävällinen ja rukoile monien perheiden puolesta, joilla on tyhjiä paikkoja sapattipöydissään tänä iltana – niiden puolesta, jotka ovat loukkaantuneet ja toipuvat sairaaloissa, sotilaiden puolesta eri puolilla maata, niiden perheiden puolesta, joiden perheenjäseniä on otettu panttivangeiksi, ja niiden puolesta, joiden perheenjäseniä on surmattu.
  • Rukoile lohtua kaikille israelilaisille.
  • Rukoile niiden puolesta, jotka eivät pysty työskentelemään ansiotyössä, että he eivät tuntisi ahdistusta jatkuvasti kasvavista laskuista. Tai että heille löytyisi varoja laskujen maksamiseen.
  • Rukoile Israelin kansan puolesta vartioivien sotilaiden

 

Siunausta toivottaen rakkaassa Jeesuksen nimessä,

Raakel, CPMI koordinaattori 

Alkuperäisen kirjeen laatja

Beit Sar Shalom Jerusalem

 

Artikkelin käännös, Toivo Mäki, CPM-Finland

”Jos haluatte, että Suomi pelastuu, siunataan Israelia ja rukoilkaa ystävät Israelin pelastumisen puolesta.”

Avustuksen kohteet Israelissa: Tel Avivin ja Jerusalemin keskukset, lasten työ ja Holokaust-vanhukset. Lasten ja vanhusten lisäksi myös muille tarvitseville ruokaa, vettä, vaatteita ja hygieniatuotteita, joita reservistä juuri rintamalle kutsutut sotilaat sekä näiden nuorten miesten yksin jääneet perheet tarvitsevat apuasi. Lahjoituksesi  menee perille yleisnimikkeellä “Apua Israeliin SOS”

Rahankeräyslupa numero: RA/2021/1175
Järjestäjä: Via Baltica Ministry CPM-Finland ry. 
Posti: Kalliotie 5 A1, 32740 Sastamala – FINLAND
Puh. +358 40 037 3570
sähköposti: tmaki@cpmfinland.info
kotisivut: www.CPMFinland.info

Lokakuun seitsemännen päivän terroristihyökkäyksen jälkeen on voitu järjestää jo pieni kastetilaisuus, joka pidettiin Tel Avivissa meren rannalla. Tästä ilon hetkestä on kuva yllä.